dimarts, 23 de febrer del 2010

DIARI VERMELL DE LA CARLOTA, EL - Gemma Lienas.- DIARI VERMELL DE FLANAGAN, EL - Andreu Martín

El Diario de Carlota Clip from eldiariodecarlota on Vimeo.




Títol: El diari vermell de la Carlota
Autor: Gemma Lienas
Creació: Barcelona, 2004
Editorial: Empúries, 2005
Col.lecció: Columna Jove
N. pàgines: 218




Títol: El diari vermell de Flanagan
Autor: Andreu Martín
Creació: Barcelona, 2004
Editorial: Columna, 2005
N. pàgines: 334


Paraules clau: sexe, sexualitat, Lienas, Martín, Carlota, Flanagan, diari, vermell, adolescència, iniciació, intimista,
Edat / dificultat: 11/16
Resum:
El diari vermell de la Carlota només és per a tu si penses que la sexualitat és una activitat natural de les persones, molt lúdica, que permet una gran comunicació i complicitat i que, en ella mateixa, no té a veure amb actes dolents ni bons.

El llibre que tens a les mans no és ben bé una novel·la ni tampoc un diari. És un llibre amb uns capítols novel·lats, en els quals la Carlota estableix una relació sentimental i sexual amb en Flanagan (el famós detectiu de llibres com No demanis llobarro fora de temporada), i amb uns altres capítols en què, amb l`excusa d`un diari, la Carlota va exposant tot el que aprèn sobre la sexualitat i, de retruc, sobre els sentiments.En els capítols novel·lats, hi podràs llegir escenes entre la Carlota i en Flanagan que et permetran fer-te una idea de com són les relaciones sexuals quan una persona s`hi inicia.

Comentari:
Són dos llibres llargs i una mica complicats. És la mateixa història explicada per un noi, en Flanagan, i una noia, la Carlota.
Jo recomano que només els llegeixi qui tingui moltes ganes de llegir i pensar, de conèixer aventures i històries una mica per a més grans. També recomano que el llegiu a duo amb algun amic o amiga, que cadascu en llegeixi un, i compareu.
Qui s'anima?

"Aquest diari existeix gràcies a la Carlota, una amiga que vaig conèixer al metro. Em va dir: «Què et sembla si posem les nostres experiències sexuals per escrit en un diari?». En aquell moment, jo no hauria pogut imaginar que aquella idea donés per a tantes i tantes reflexions.Aquest no és un llibre on se us digui el que heu de fer, Déu me'n guard! lo què sé el que heu de fer! Cadascú és un món i un conflicte i jo no sóc ningú per dir-vos com heu de portar la vostra vida sexual. En tot cas, només us puc convidar a pensar-hi.Penseu sobre el sexe.Perquè el sexe és molt important.I per animar-vos a fer-ho, jo començo. Així és la meva vida sexual. Ho dic sense vergonya (encara que, com veureu, tindria molts motius per avergonyir-me'n), perquè espero que vosaltres també us l'expliqueu a vosaltres mateixos.Si ho feu, gaudireu molt més del sexe i viureu molt millor. Us ho asseguro".
Flanagan

Enllaços:
Vida i obra de la Gemma Lienas
Espai de Flanagan

Altres:
N'existeixen moltes edicions i traducció al castellà.
Hi ha una pel.lícula dirigida per Carrasco.
Hi ha més llibres de la Carlota: Així és la vida Carlota...
i de Flanagan: No demanis llobarro fora de temporada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada